У крају у коме се налази манастир Павлица, није могуће наћи стаклоресца који је спреман да се попне на кров цркве и поправи разбијена стакла на прозорима тамбура. Мајстор који је кречио фасаду ове године, није нашао да је могуће решити тај проблем са спољне стране тамбура.
Тако разбијена стакла више од 20 година стоје, јер није било Човека који би се потрудио да нађе решење да их поправи. Због тога су птице најчешћи посетиоци цркве, скоро увек присутне на богослужењима. Само, оне не знају да изађу из цркве, већ ту завршавају свој живот, остављајући много перија и још свачега за собом. Из Завода за заштиту споменика, све што су учинили на ову тему је предлог да се овај проблем реши уз помоћ дизалице за поправљање електричних каблова на бандерама. Из Дирекције у Рашки су рекли - ево вам дизалица, али немамо Човека који би се попео да среди стакла. 
На срећу нашао се Акробата, спреман да ризикује. Наш велики помоћник, који је спреман да пређе много километара да би помогао. 
Показало се да и није неки ризик, врло је благ нагиб крова, а око самог тамбура је скоро равно, само је било мало више посла око лепљења стакала.. Али имамо стрпњивог и одговорног Помоћника.  
Имамо сад и ове лепе фотке са крова цркве..