Манастирска куца Емоција, расе БИГЛ,  је оштенила шест kуцa. Куце траже своје будуће власнике. Aко неко жели манастирско штене бигл расе, може се јавити на тел 0365498107 или електронским путем manpavlica@gmail.com




















ИЗЛОЖБА УМЕТНИКА ДАМЊАНА  У ГАЛЕРИЈИ РИМА У КРАГУЈЕВЦУ

 Сестре манастира Павлица присуствовале отварању изложбе уваженог и вољеног уметника Радомира Дамњановића Дамњана у галерији РИМ-а, у Крагујевцу, 5. новембра 2013. На отварању уметник је извео перформанс сликања на моделу историчара уметности  Јеше Денегрија, који годинама прати и пише о раду овог чувеног сликара, чиме је и историчар уметности ушао у само дело слиакра, постао уметнички објекат. Изложбу је отворио проф. др. Денегри. Сликарство Дамњана је инспирисано византијским фрескама, бојама и светлошћу, и одише миром и префињеноћу, мада је у основи његовог дела концепт дефинисан као сликање самог сликарства. Тако јасан и доследан приступ уз инспирацију средњевековним фрескама и манастирима, код уметника је резултирало сликама признатим у светским савременим токовима уметности.

















ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕ У ЉУБИЋУ

У недељу 13. октобра 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Чувар трона Епархије жичке Господин Јован саслуживао је Његовој Светости Патријарху српском Господину Иринеју на Светој Литургији у храму Светог великомученика Лазара косовског и свих српских мученика на брду Љубићу изнад Чачка. Литургији је предходило освећење новоподигнутог храма. Том приликом освећене су и иконе на иконостасу цркве, које су насликане 2011. године у атељеу манастира Павлице.